Prawdziwie włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Włoskie restauracje to w kraju najpopularniejszy typ restauracji. Kochamy włoskie jedzenie bo jest pyszne, pożywne i ceszy oko. Oczywiście najczęściej jemy makarony. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską degustują równie pyszne dania obiadowe takie jak tortellini, polentę czy włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za smaczną włoską restauracją należy przyjrzeć się kilku elementom: jak wiele składników rzeczywiście jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu są też nie tak typowe dania, czy karta win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoska kuchnia to bogata różnorodność i dania z różnych zakątków Włoch. W mistrzowskiej restauracji poczujemy prawdziwy smak Włoch.
Kuchnia włoska jest łatwa, co nie zmienia tego, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to niezwykle smaczna kuchnia europejska .
Wykwintne wino z Włoch
Jakakolwiek szanująca się restauracja włoska, która aspiruje do tytułu bycia ekskluzywnym punktem na kulinarnej mapie miasta, nie może ignorować trunków. Obiad na włoską modę bez wyjątku musi obejmować również aperitiff. Odrobina alkoholu to dla Włocha cos zupełnie naturalnego. czytaj więcej o naszej restauracji Najbardziej typowe wina z Włoch to trebbiano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie oltrepo pavese i monti z Sardynii. Włoska restauracja – o ile rzeczywiście ma być postrzegana jako faktycznie włoska, musi mieć szeroką kartę win.
Charakterystyczna kuchnia włoska
Mając ochotę zrozumieć indywidualność kuchni włoskiej bez wahania warto odwiedzić restaurację, która jest w stanie przygotować nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film